Viktige dager

Valg av offiserer:

Valg av offiserer finner som oftest sted første helgen i september på Bergenhus Festning. Datoen kan flyttes etter Rådets ønske. Alle aktive som gikk med i korpset i fjorårets sesong, stemmer over hvem de ønsker skal bli 1. og 2. Kompanisjef, Fanebærer, 2. og 4. Løytnant. Tamburmajor, Adjutant, Faneoffiserer samt underoffiserer blir valgt av det nye 7.mannsrådet rett etter valget. For å stille til valg må man ha gått i korpset foregående sesong.

1. eksersisdag:

Endelig er buekorpssesongen i gang. Det er knyttet stor spenning til denne dagen. Mange er spente på hva Rådet har planlagt for sesongen. 1ste eksersis dag finner som oftest sted i en av de første helgene i mars. Det blir innskriving i pelotongs bøker og utdeling av uniformer og effekter i Dræggehuset samt litt øving på eksersis på Bergenhus Festning.

Fellesmønstringen:

Denne dagen møter vi Nordnæs og Nygaards Bataljoner og tar en liten rundtur i sentrum for å vise at nå er vi i gang med buekorpssesongen. Det skal liksom ikke herske tvil om at lørdagskorpsene fremdeles råder grunnen i byen. Dagen avsluttes med en felles bespisning enten på Burger King eller Grand Selskapslokaler.

Bataljen i Munkebotn:

Batalje er en gammel tradisjon som vi tok opp igjen i 2010 etter at vi ikke hadde gjennomført denne dagen på mange år. Bataljen er en dag hvor vi reiser på tur opp til Munkebotn hvor vi blant annet gjennomfører bueskytingskonkurranse mellom pelotongene samt at korpsets beste bueskytter skal kåres. Selvsagt er det også tid for grilling. Det gøyeste med dagen er at alle aktive får lov å kaste HELE RÅDET - inkludert halvtroppene - ut i en kald og våt kulp på stedet. Dette er en dag vi i Rådet både gleder oss og gruer oss til.

14. april - Nygaards Bataljons stiftelsesdag:

Korpset ble stiftet på denne datoen i 1857. Dersom dagen ikke faller på en lørdag, blir den som oftest henlagt til påfølgende lørdag. Adjutanten leder Drilltroppen denne dagen hvor troppen holder oppvisning og gratulerer Nygaards på Møhlenpris rundt kl 18:00. Dette er alltid et flott skue som er verdt å få med seg.

3. mai - Nordnæs Bataljons stiftelsesdag:

Korpset ble stiftet på denne datoen i 1858. På ny er vår egen drilltropp i sving for å gratulere Nordnæs med dagen. Det finner sted rundt kl 18:00 på Tollboden.

Fellesutmarsj til Bellevue:

Denne dagen finner som oftest sted den første eller andre lørdagen i mai. Vi marsjerer bort på Festplassen hvor vi møter Nordnes og Nygaard Bataljoner før vi marsjerer opp til Skansen og videre til Fjellveien. På vei opp Korskirkesvingene måler slagerne i de tre korpsene krefter mot hverandre. Her er det nemlig meningen å få de andre korpsene ”ut av takt”.  Marsjen går videre fra Fjellveien til Bellevue, hvor det vanker boller og brus. Vi møter SUK på Kalfartoppen og marsjerer deretter sammen gjennom sentrum og videre til Møhlenpris Idrettsplass. På Møhlenpris skal korpsene vise hva som er blitt øvd på i løpet av våren ved å ha en oppvisning av bataljonseksersisen.

13. mai - Dræggens Buekorps stiftelsesdag:

Stiftelsesdagen til Dræggens Buekorps er 13. mai. Tradisjonen tro feirer korpset alltid stiftelsesdagen på denne datoen.I løpet av dagen avholder vi tautrekkingskonkurranse mellom pelotongene for å se hvem som er sterkest. Vi blir inspisert av Kommandanten på Bergenhus Festning før vi spiser mat i Vikinghallen. Etter at vi har blitt gode og mette, marsjerer vi en tur i strøket sammen med gamlekarene og Sandvikens Ungdomskorps. Dagen avsluttes med oppvisninger ifra Nordnæs og Nygaard sine drilltropper på Bergenhus Festning

17. mai - Nasjonaldag:

Rådet stiller på linje kl 05:00 i Dræggen. Det er ikke uvanlig at de største guttene utenom Rådet også møter frem ved denne anledning. Vi starter dagen med å marsjere opp på Møllendal gravplass hvor vi ligger krans på en av stifterne til Dræggens sin grav. Vi blir deretter kjørt hjem til Chefen hvor en god frokost venter. Hele korpset møter kl 09:00 ved Mariakirken før vi marsjerer bort til Kristi Krybbe Skoler hvor vi venter på at det er våres tur til og marsjere bort til Festplassen før vi deltar i Flaggtoget. I Flaggtoget er vi med i konkurransen om å være det stiligste Buekorpset på 17. mai. Så her gjelder det å ha uniformen på stell og møte mannsterke opp.

Fellesutmarsj til Nordnæsdalen:

Denne dagen avholdes som oftest siste søndag i mai. Fellesutmarsjen til Nordnæsdalen er en dag hvor Nordnæs, Dræggens og Nygaards avholder konkurranser i friidrett, fotball og tautrekking. For de som ikke er tatt ut til lagene i friidrett, gjennomføres andre aktiviteter som eksempelvis skattejakt, terrengløp og bueskyting. Dagen avsluttes på Tollboden hvor det er premieutdeling i de ulike konkurranser.

Landtursdagen:

Siste dagen på linje er landtursdagen. Vi marsjerer opp i Munkebotn sammen med Sandvikens Ungdomskorps. Det er tradisjon at Chefen for 25 år tilbake i tid avholder en tale til korpset ved Ishuset før korpset begir seg til Dræggehaugen.

Her arrangeres det fotballkamper mellom pelotongene. Kl 12:00 er det utdeling av hederstegn og andre utmerkelser på ”Haugen”.  Mange foreldre og gamlekarer har tatt turen til Munkebotn denne formiddagen og følger spent med på hvem som har gjort seg fortjent til de forskjellige utmerkelsene. Etter drøyt en time er det klart for finale i guttefotballen Deretter gjennomføres den prestisjefylte fotballkampen mellom Rådet og gamlekarene. Det blir også avholdt slagerkonkurranser.

Dagen avsluttes med at korpset fraktes med buss eller båt fra Eidsvåg til Nøstet hvor vi gjennomfører korpsets siste marsj gjennom byen for sesongen som ender ved Mariakirken. Her blir det utdeling av pokaler og andre hedersmerker.

Dette er Chefens siste dag i uniform. Mot slutten av arrangementet avslører han hvem som skal lede Dræggens Buekorps neste sesong.