Terminliste sesongen 2021

Velkommen til sesongen 2021 til alle Dræggegutter, foreldre, gamlekarer og andre Dræggeinteresserte. VI GLEDER oss til nok en sesong med dere!

 

  •  Vi er optimistiske, og håper på å få gjennomført hele sesongen i år. Skulle det skje at vi ikke får gjennomført noen av dagene og aktivitene, vil dere bli informert av respektive løytnanter, på vår facebook siden og sms. 
  •  

 

SØNDAG 7.MARS – SISTE UNIFORMSUTLEVERING FØR SESONGEN

Utlevering av uniformer kl. 12.00– 15.00 i Dræggehuset. Har du ikke har hentet uniform tidligere, og har ikke mulighet denne dagen? Ta kontakt med Chef, Sander Hille på 902 46 463, eller chefen@dreggens.no for å avtale ny utlevering før sesongstart.

 

LØRDAG 13.mars – 1.EKSERSISDAG – BOLLEFEST

Det vil bli utlevering av uniformer i Dræggehuset fra kl. 13.00 – 15.00.

Oppstilling for hele korpset kl. 15.45 ved Mariakirken. Vi marsjerer bort til Bergenhus festning, hvor det blir opprop av underoffiserer, innskriving i pelotongsbøkene og litt øving i eksersis. Deretter går vi opp til huset, hvor det blir servert boller og brus til alle guttene for å feire at sesongen er i gang. Vi regner med å slutte av ved Mariakirken kl. 19.00. 

 

LØRDAG 20.MARS – 2.EKSERSISDAG

Oppmøte for drilltroppen kl. 14.30.

Oppstilling kl. 15.45 for hele korpset ved Mariakirken. Vi marsjerer bort til Bergenhus festning for øving av bataljonseksersis. Det vil bli en overraskelse til de aktive på Bergenhus festning. Vi avslutter ved Mariakirken kl. 18.00.

 

 

LØRDAG 27.MARS- PÅSKEFERIE

 

TIRSDAG 30.MARS, ONSDAG 31.MARS OG TORSDAG 1.APRIL – ÅPENT DRÆGGEHUS

I påsken holder vi åpent Dræggehus! Et fint fritidstilbud for dere som er hjemme i påsken. Her vil det bli forskjellige aktiviteter.

Vi håper vi får gjennomført dette, men med tanke på restriksjonene, må vi se det an når dette nærmer seg.

Tirsdag: 14.00– 18.00

Onsdag: 14.00– 18.00

Torsdag: 13.00– 17.00

 

LØRDAG 3.APRIL – PÅSKEFERIE

 

ONSDAG 7.APRIL – IDRETTSDAG PÅ SKANSEMYREN

Oppmøte for hele korpset ved nedre Fløybanestasjon kl 16.40 eller direkte på skansemyren kl 17.00. Her stiller alle opp i passende klær for å teste seg i «60meter», lengde- og høydehopp. De med best resultat, vil representere Dræggens under konkuransen i Nordnæsdalen. Vi regner med å slutte av ca. kl.19.30.

 

LØRDAG 10.APRIL- MAKTDEMONSTRASJON MED NORDNÆS- OG NYGAARDS BATALJONER

Oppstilling kl. 13.30 for hele korpset ved Mariakirken (merk tidspunkt). Vi møter Nordnæs og Nygaards Bataljoner på Torgalmenningen kl. 14.00. Deretter marsjerer vi vår årlige runde under Smørsbroen, etterfulgt av felles parademarsj på Torgallmenningen. Etter dette drar vi på Burger King for å spise. Vi regner med å slutte av ved Mariakirken ca. 18.00.

 

LØRDAG 17.APRIL – 3.EKSERSISDAG

Oppmøte for drilltroppen kl. 14.30.

 Oppstilling kl. 15.45 for hele korpset ved Mariakirken. Vi marsjerer bort til Bergenhus festning for øving av bataljons eksersis. Det vil bli en overraskelse til de aktive på Bergenhus festning. Vi avslutter ved Mariakirken kl. 18.00.

 

LØRDAG 24.APRIL – 4.EKSERSISDAG

Oppmøte for drilltroppen kl. 14.30.

Oppstilling kl. 15.45 for hele korpset ved Mariakirken. Vi marsjerer bort til Bergenhus festning for øving av bataljons eksersis. Vi avslutter ved Mariakirken kl. 18.00.

 

SØNDAG 25.APRIL – BATALJE I MUNKEBOTN

Mer info kommer! Følg meg på facebook siden vår, sms eller www.dreggens.no

 

LØRDAG 1.MAI- 5.EKSERSISDAG – GRIEGBUEN

Oppmøte kl. 12.30 for drilltroppen.

Oppstilling kl. 13.30 for hele korpset ved Mariakirken (merk tidspunkt). Vi marsjerer bort til Bergenhus festning for øving av bataljons eksersis samt konkurranse om «Griegbuen». Vi avslutter ved Mariakirken kl. 18.00. Det vil bli en godbit til alle gutter etter konkurransen!

 

MANDAG 3.MAI- NORDNES BATALJON 163ÅR

Drilltroppen stiller opp i FULL GALLA ved Tollboden kl 17.15 for å gratulere Nordnæs Batallion med sin 163 stiftelsesdag. Her kan alle som ønsker, av foreldre, gamlekarer og aktive dræggegutter, komme å se på vår fantastiske drilltropp.

 

LØRDAG 8.MAI- FELLESUTMARSJ TIL BELLEVUE

Kl. 11.00: Slagere møter PRESIS for slagertrening.

 Kl. 13.30: Oppstilling for hele korpset ved Mariakirken, FULL GALLA! Vi marsjerer så bort til Festplassen hvor vi møter Nordnæs og Nygaards Bataljoner

Kl. 14.00: Vi møter Nordnæs og Nygaards bataljoner på Festplassen. Her blir det en liten drikkepause, før vi marsjerer samlet bort til Korskirkesvingene, hvor det holdes slagerkonkurranse. Deretter blir det lunsj i Fjellveien. Vi møter SUK v/ Kalfarlien, og tar vår årlige rute mot Møhlenpris.

Kl. 17.00: Innmarsj på Møhlenpris. Her blir det oppvisninger av bataljons eksersis, defileringer og parader.

Vi regner med å slutte av klokken 19.15 i Zetlitz gate.

 

 

TORSDAG 13.MAI – STIFTELSESDAG- DRÆGGENS BUEKORPS 165ÅR

Kl. 07.50: Rådet møter i FULL GALLA for flaggheising, frokost og forberedelser.

Kl. 14.00: Hele buekorpset stiller opp PRESIS ved Mariakirken i FULL GALLA! Kranselegging av Stiftertavlen og «Dræggegutten».

Kl. 14.45: Innmarsj på Bergenhus Festning. Inspeksjon av Kommandanten på Bergenhus Festning og oppvisning av Drilltroppen.

Kl. 15.30: Bespisning av pølse, brus og is i Vikinghallen. Det blir også underholdning, og tale fra 10-års-Chefen, Henrik Lange Høvik.

Kl. 16.30: Oppstilling utenfor Vikinghallen. Deretter blir det en tur i strøket med SUK og gamlekarene.

 Kl. 17.30: Innmarsj på Bergenhus Festning. Gratulasjoner fra Dræggeguttenes forening, Venner av Dræggens Buekorps, Nordnæs Bataillon og Nygaards Bataljon.

Kl. 18.45: Fellesparade på «gresset» ved Mariakirken.

 Kl. 19.00: Avslutning Mariakirken.

 

Gamlekarsforeningen stiller på linje kl: 16:15 utenfor inngangen til Koengen i GALLA  dvs mørkdress med hederstegn. 

Vi stiller med flosshatt -for de som har. Slagerne stiller med skalk/bowler.

Det er mulighet for å låne tromme av foreningen. Dette skjer i Kroken kl: 16:00.

 

SØNDAG 16.MAI – BRANN STADION

Mer info kommer. Følg med på facebook siden vår, sms eller www.dreggens.no

 

MANDAG 17.MAI- GRUNNLOVSDAGEN

Kl. 05.00: Rådet, ivrige jægere og tamburer møter i kroken, FULL GALLA! Bekransning med taler på gravene, Møllendal kirkegård. Deretter blir det frokost for alle som deltar.

Kl. 09.00: Hele korpset møter i FULL GALLA ved Mariakirken. Deretter marsjerer vi til Cristi Krybbe skole og videre til Festplassen for deltagelse i flaggtoget.

Vi regner med å avslutte ved Mariakirken kl 12.00.

 

LØRDAG 22.MAI – PINSE 

 

 

LØRDAG 29.MAI- 7.EKSERSISDAG

Hele korpset møter kl. 14.45 ved Mariakirken. Vi marsjerer ned på Bergenhus festning hvor det vil bli avholdt stafett, tautrekking og trekant løp. Det kommer en liten godbit til alle de aktive guttene underveis.

Vi regner med å være ferdig kl 18.30 v/Mariakirken. 

 

SØNDAG 30.MAI – FELLESUTMARSJ TIL NORDNÆSDALEN

Hele korpset møter i bunnen av Nordnæsdalen kl 08.00 i uniform og FULL GALLA! Husk idrettstøy, matpakke og godt humør. Familien er hjertelig velkommen til en flott familiedag! Deretter blir det konkurranse mellom korpsene i friidrett, fotball, terrengløp og tautrekking. Det blir også mye annet gøy for dere gutter.

Vi gleder oss til en utrolig kjekk dag med dere gutter og foreldre. Det vil være mulighet for grilling, men her må folk ta med seg ønsket mat. Engangsgrill er også ett godt alternativ!

Det blir premieutdeling på Fredriksberg Fort ca. klokken 19.15.

 Vi regner med å avslutte kl. 20.00 v/ Klosteret.

 

 

LØRDAG 5.JUNI – 8.EKSERSISDAG - GOKART

Hele korpset stiller PRESIST klokken 13.30 v/Mariakirken. Denne dagen er det duket for Gokart på Sartor Storsenter. Vi tar buss samlet til Sartor fra Mariakirken klokken 14.00. Alle må huske å ta med seg byttetøy.

Det vil bli servert pizza til alle guttene der ute før vi starter med kjøringen. Etter vi er ferdig å kjøre, tar vi buss fra Sartor til Sukkerhusbryggen. Derfra marsjerer vi tilbake til Mariakirken for avslutning. Vi regner med å slutte av ca. klokken 19.30/20.00.

 

 

FREDAG 11- SØNDAG 13.JUNI – NM I MARSJERING

NM i Marsjering blir utført digitalt grunnet Covid-19. Drilltroppen får nærmere beskjed når det skjer!

Drilltroppen skal også gratulerer Nygaards Bataljon med sin stiftelsesdag nede på Møhlenpris fotballbane.

Dere kan følge programmet på Korpsnett sine facebooksider, for å se premieutdeling og vår presentasjon. 

 

 

LØRDAG 19.JUNI – 9.EKSERSISDAG

Oppstilling kl 14.30 ved Mariakirken (merk tidspunkt). Vi marsjerer bort på Sverresborg festning. Det blir avholdt nybegynner- og Fjeldets pokal-konkurranse. Deretter tar vi en tulle-eksersis.

Her er det konkurranse i hvem som er den beste til å marsjere, så denne konkurransen vil du ikke gå glipp av! 

Vi regner med å avslutte ved Mariakirken kl 18.00.

 

 

SØNDAG 20.JUNI – LANDTURSDAG TIL MUNKEBOTN

Kl. 07.00: (merk tidspunkt) FULL GALLA! Ta med klær, mat og drikke for en hel dag sammen med korpset og familien. Det vil bli fotballkamper, terrengløp, bueskyting, samt slagerkonkurranser + mye mer!

Kl. 12.00: på «Haugen», utdeling av «hederlig ros og omtale», Våbenorden og deretter Chefsvalg for sesongen 2022.

Kl.17.15: Buss fra Eidsvåg til Sukkerhusbryggen. 

Kl. 18.00: Ankommer vi Sukkerhusbryggen og marsjerer til Mariakirken. Her blir det utdeling av pokaler, og avsløring på hvem som blir Chef for sesongen 2022.

Vi håper å se ALLE dere Dræggegutter, gamlekarer og foreldre tilstede denne siste dagen i sesongen! 

Vi regner med å slutte av ca.klokken 19.15 v/Mariakirken.