Juan Sebastian Govertsen

Juan Sebastian Govertsen

Chef

Rådets formann

Tlf.: 469 39 259

Chefen@dreggens.no

Facebook

Hei! Mitt navn er Juan Sebastian Govertsen, og jeg har vært så heldig og blitt valgt til Chef for sesongen 2023 av guttene i Dræggens. Jeg er 19 år gammel og er lærling hos Vestrheim, en jobb jeg trives veldig godt i. fritiden min går mest på å trene, være ute med venner, og det aller gøyeste er selvsagt å være i Dræggens. Etter litt masing av min far fikk han meg til å prøve buekorps. Det var da i 2011 min Drægge-karriere startet, noe jeg er veldig takknemlig for. Jeg klarte å verve Alexander Erdal (2. kompanisjef), og det startet et fantastisk vennskap. Når jeg vervet Alexander var det alltid gøy å plage han med å si at jeg begynte en hel uke før han. Og det er fremdeles like gøy å se hvor irritert han blir i dag! Det å få han med gjorde oppholdet til en sjenert gutt mye, mye bedre. Etter noen fine år som jeger følte jeg det var på tide å få meg et rang, så jeg ble valgt til halvtropp i 1. pelotong for Jotz Jacobsen i sesongen 2017. Etter året som halvtropp fikk jeg tillit av Sander Stormoen til å være tropp i 3. pelotong og fikk da være med i rådet for sesongen 2018. Det å være med i rådet var enormt lærerikt og enda gøyere enn å være vanlig jeger, så dette var noe jeg ville fortsette med! Så jeg jobbet meg opp gradene og i 2020 fikk jeg endelig ha ansvar for min egen pelotong som 4. løytnant. Sesongen 2021 skal jeg være 2. løytnant og skal jobbe ekstra hardt for at alle som vil gå med meg i år får en sesong de aldri vil glemme. Det jeg liker aller best med Dræggens er det at du får så godt vennskap med alle du møter her. Dessuten liker jeg alle turene og minnene du får her. Beste minne jeg har fra Dræggens var Danmarks-turen i 2012. Det er en tur jeg aldri vil glemme!

 

Christoffer Greve-Isdahl Mohn

Christoffer Greve-Isdahl Mohn

1. Kompanisjef

Rådsreferent, og Redaktør for "Billeder fra Dræggen"

Tlf.: 484 45 355

christofferGImohn@gmail.com

Facebook

Mitt navn er Christoffer Greve-Isdahl Mohn, og jeg er 4. løytnant i Dræggens for sesongen 2022. Jeg er 17 år gammel og går i 2. klasse på Amalie Skram VGS i by’n. På fritiden driver jeg med svømming, og digger å henge med kompiser både i og utenfor Dræggens. Grunnen til at jeg synes det er så kjekt å gå i Dræggens, er at det samholdet og vennskapet man får her er unikt. For 3 år siden da jeg ble valgt inn i rådet lærte jeg utrolig mye om ansvar og hva som må til for å drivet korpset. Det kommer jeg til å få god bruk for. I år ble jeg valgt til 4. løytnant, og det har alltid vært en drøm. Mitt mål for sesongen er at det skal være like kjekt for guttene å gå i min pelotong, som det jeg syntes det var da jeg var jæger. Dræggens er virkelig noe helt for seg selv, derfor ønsker jeg at flest mulig gutter skal få oppleve det samholdet og vennskapet slik jeg har gjort i nå 10 år.

Alexander Frantzen Erdal

Alexander Frantzen Erdal

2. Kompanisjef

Økonomiansvarlig, med-verveansvarlig

Tlf.: 980 45 620

alexandererdal@dreggens.no

Facebook

Hei! Jeg heter Alexander Frantzen Erdal, og er 17 år gammel. For sesongen 2022 har jeg blitt valgt til 1. Kompanisjef i Dræggens Buekorps. Det er en stor ære! Jeg har vært aktiv dræggegutt siden 2011, da jeg ble vervet av årets 2. løytnant, Juan Sebastian. Siden den gang har korpset tatt opp en stor del av fritiden min. Jeg tror grunnen til at jeg liker korpset så godt, er de mange tradisjonene og fokuset på disiplin. Det skaper en unik fellesskapsfølelse som jeg aldri har opplevd noe annet sted! Ikke minst er det utrolig lærerikt og givende å jobbe sammen med rådet for å oppnå felles mål. Men jeg gjør også på andre ting! Jeg går siste året på «allmenn» ved Bergen Katedralskole, og koser meg med det. Dessuten jobber jeg på Biltema i Åsane for å tjene til livets opphold! Er det mer tid igjen etter alt det, så tilbringer jeg den gjerne med å game, eller å henge med venner.

Jeg gleder meg kjempemasse til sesongen, gutter! I år skal til og med buekorpsenes dag avholdes –buekorpsenes egen festdag! Håper å se dere alle på linje til våren.

Herman Skuterud Mohn

Herman Skuterud Mohn

Fanebærer

Idrettsansvarlig

Tlf.: 975 84 076

Herman.s.mohn@gmail.com

Facebook

Hei, jeg heter Herman Mohn. Jeg er 2. faneofficer i Dræggens Buekorps. Fotball, golf, trening og buekorps er mine hobbyer. Det er stort sett hva fritiden min går til også! Jeg går på Nordahl Grieg VGS, som ligger i Fana. Jeg gleder meg sykt til denne sesongen sammen med det nye rådet, og alle dere andre. Mohn familien går langt, langt tilbake i drægge-historien. Det var min tipp-tipp-oldefar sin onkel som var med å stifte Dræggens, Christian Joachim Mohn. Dette er grunnen til at jeg går i buekorps.

August Nordanger Blaauw

August Nordanger Blaauw

2. Løytnant

Hussjef

Tlf.: 977 34 739

augustn2003@gmail.com

Facebook

Hei jeg heter August Nordanger Blaauw (bedre kjent som Blaauw) og jeg er valgt til 2 kompanisjef for sesongen 2022. Mitt mål i sesongen er og ha en flink pelotong meg Grieg buen i front. På fritiden er det for det meste buekorps det går i, men jeg er også lærling hos Petterson og Gjellesvik elektro. På jobb er jeg elektriker-lærling (han som rydder etter montøren). Annet en jobb og buekorps trener jeg og henger mye med venner, men mesteparten av tiden min tilbringes i huset. I huset går det mye i forberedelser til sesongen. Min oppgave i rådet er annonse-ansvarlig. Så om du har lyst på en annonse i bladet er det bare å gi meg en lyd! Jeg gleder med til og se alle og enhver av dere til sesongstart, og håper dere gleder dere like mye som meg.

Amund Langeland

Amund Langeland

4.Løytnant

Med-verveansvarlig

Tlf.: 484 05 028

amundlangeland@gmail.com

Facebook

Hei! Jeg heter Amund, jeg er 14 år og går i 9.klasse på Steinerskolen på Paradis. Jeg er i år valgt til tamburmajor, det samme som jeg gikk som forrige sesong. Jeg gleder meg til å lede byens desidert beste slagergjeng; i år står også Buekorpsenes dag for tur, noe jeg gleder meg spesielt mye til. Jeg startet i Dreggens i 2014 som jeger i Johan Thorsen sin pelotong, før jeg i 2018 ble jeg valgt til musikkhalvtropp og kom inn i slagergjengen med Jan Øyvind som tamburmajor. I sesongen 2020 ble jeg valgt til 2. slager, da med Eirik Instebø Hansen som tamburmajor, før jeg i 2021 selv ble tamburmajor. På fritiden liker jeg å være med venner, game og drive med buekorps. Mine beste minner fra Dreggens må nok være Englandsturen, Stavangerturen og da jeg i 2020 fikk Våpenorden.

Eirik Instebø Hansen

Eirik Instebø Hansen

Adjutant

Dugnadsansvarlig

Tlf.: 942 81 929

Dugnad@dreggens.no,

Facebook

Hei! mitt navn er Eirik Instebø Hansen og jeg er i år blitt valgt til Chefen's høyre hånd, nemlig Adjutant. Jeg er 19 år og er nettopp ferdig med studiespesialiserende på Årstad videregående. Videre har jeg lyst å gå på folkehøgskole, men i år tar jeg meg et friår der jeg fokusere fullt på Dræggens. Utenom buekorpset jobber jeg på Rema 1000 både helleveien og Eidsvåg. Som Dræggegutt begynte ikke jeg karrieren min før i 2016 da jeg ble vervet av Sigurd Linde. Selv om jeg begynte relativt sent i korpset har jeg lært fort å elske alt med Dræggens. Alt av eksersis, aktiviteter og det fellesskapet vi har, er bare tre av mange grunner til at buekorps er den beste fritidsaktiviteten i Bergen og jeg vil alltid være takknemlig for alt jeg har fått være med på. Til slutt vi jeg bare si at jeg gleder meg sterkt til sesongen og til å lede den beste drilltroppen i Bergen. Neste år skal bli bra, og på BKD kommer vi åpenbart til å leke med alle andre. Dette blir en bra sesong gutter!

Adrian Gjerde-Larsen

Adrian Gjerde-Larsen

Tamburmajor

Espalier-ansvarlig

Tlf.: 468 60 601

adrian.gjerdelarsen@gmail.com

Facebook

Jeg heter Adrian Gjerde-Larsen, og er 15 år gammel. Jeg går på Olsvik skole i 10 klasse. Jeg har gått i buekorps i 8 år og har gått her siden 2013. Helt siden jeg begynte har jeg hatt lyst til å bli en av slagerne, det ble jeg endelig i 2019. Og etter årene har jeg blir valgt til først 2.slager og nå har jeg blir med i rådet som 1.slager. Det får meg til å være mer aktiv i buekorpset. Jeg synes det er veldig gøy å gå her, siden du får møte mange nye venner å være med. Det er fordi vi har noe gøy å gjøre på fritiden. Men nå som det er mitt andre år i rådet har det vært mye å gjøre på. Det har vært en ære å få være med i Dræggens Buekorps, og det er noe av det beste som har hendt meg.

Peter Ravnaa

Peter Ravnaa

1. Faneoffiser

Web-ansvarlig

Tlf.: 489 57 714

peter.ravnaa@gmail.com

Facebook

Hei! Jeg heter Peter Ravnå og har for sesongen 2022 blitt valgt til 3. Faneofficer. Jeg går på 10. trinn Rothaugen skole. Annet enn buekorps står jeg på ski, spiller basketball og fotball. Mitt første år i Dræggens var i 2015 etter, jeg ble overbevist om å begynne ved en skoleverving på Hellen skole. For sesongen 2020 ble jeg valgt som Tropp i 4. pelotong under August Blaauw, for sesongen 2021 ble jeg valgt som Tropp i 2. pelotong under August Blaauw. I år ble jeg valgt som 3. Faneofficer for sesongen 2022. Jeg gleder meg veldig til å være Faneoffiser og ser frem til sesongen som kommer!

Victor Skogen

Victor Skogen

2. Faneoffiser

Tlf.: 974 72 820

Victor.skogen@gmail.com

Facebook

Hei! Mitt navn er Victor skogen. Jeg er 16 år og går på Amalie Skram videregående skole. For sesongen 2022 så har jeg blitt valgt til fjerde faneoffiser i Dræggens buekorps og er klar for å ta på meg rollen. På fritiden så spiller jeg håndball og fotball på Sandviken IL, jeg liker også å henge og game med venner på fritiden. Jeg gleder meg til den nye sesongen og skape nye minner med både råd og buekorps.

Mathias Greve-Isdahl Mohn

Mathias Greve-Isdahl Mohn

4. Faneoffiser

Annonse-ansvarlig

Tlf.: 932 61 798

Mathias.mohn14@gmail.com

Facebook

Hei! jeg heter Mathias Greve-Isdahl Mohn og går i Dræggens Buekorps. I forrige sesong var jeg halvtropp i 3. pelotong og i år har jeg blitt valgt til tropp i 1. Det er jeg veldig glad for og jeg er beæret av at korpset stoler på meg nok til en slik posisjon. Jeg er svømmer på veldig høyt nivå og trener veldig mye. Men det jeg får av fri syns jeg alltid er verdt det å bruke på Dræggens. Jeg syns Dræggens er gøy, siden det er veldig mye forskjellig vi gjør og alt er drevet av gutter. Jeg syns også det er bra og gøy at vi blir vant til et system hvor du får en rolle og kan jobbe deg oppover med god innsats og vilje. Dræggens har også vært gjennom mange generasjoner i familien min så jeg syns det er gøy å fortsette denne tradisjonen som er helt unik og gjør Bergen til den BESTE byen i Norge!

Niklas Hartwall-Olsen

Niklas Hartwall-Olsen

3. Faneoffiser

Korpsfotograf

Tlf.: 406 01 478

niklashartwallolsen@gmail.com

Facebook

Hei! Mitt navn er Niklas Hartwall-Olsen. Jeg er 14 år gammel og går i niende klasse på Kyrkjekrinsen skole. Jeg begynte i Dræggens i 2017 etter at det var verving på skolen min. Noe av det beste med Dræggens er alt det gøye vi får gjøre. Vi bowler, drar på Flipzone og kino, vi kjører gokart og har pizzakvelder. For sesongen 2022 har jeg blitt valgt til tropp i tredje pelotong under August Blaauw. Jeg har mange gode minner fra Dræggens som Englands turen i 2017 og Stavanger turen i 2019. På fritiden liker jeg å henge med venner, game og gå på tur.

Sander René Myking Kjøde

Sander René Myking Kjøde

5. Faneoffiser

Uniformsansvarlig

Tlf.: 483 83 430

sander.rene.myking@gmail.com

Facebook

Hei, mitt navn er Sander René Myking Kjøde og jeg er 14 år gammel. Jeg går på Danielsen ungdomsskole Frekhaug i 9b. Jeg bor her på Frekhaug sammen med mamma og pappa og brødrene mine, Benjamin og Ulrik som også går i Dreggens. På fritiden liker jeg å være med venner, og jeg har akkurat meldt meg inn i Alver e-sport klubb, der gleder jeg meg til å begynne. Ellers er interessene mine alt som har med buekorps og trommer å gjøre. Jeg begynte i Dræggens i 2015, og jeg ble slager i 2017. Buekorps er gøy og variert. Gleder meg til sesongen 2022!

Sigurd Furnes Havre

Sigurd Furnes Havre

Tropp i 1. Pelotong

Aktivitetsansvarlig

Tlf.: 922 78 489

sigurdhavre@gmail.com

Facebook

Hei, jeg heter Sigurd Furnes Havre, er 14 år og bor på Minde. Jeg har blitt valgt til tropp i 4. pelotong med Christoffer Mohn som pelotongsjef for sesongen 2022. Jeg har vært aktiv dræggegutt siden våren 2015, da var jeg bare 6 år. Jeg ble vervet av mine to brødre, som tidligere har gått i korpset. Etter årene som har gått har jeg utviklet meg som dræggegutt. Jeg ble i sesongen 2020 valgt til halvtropp i 3. pelotong med Minol som løytnant. I sesongen 2021 ble jeg valgt til halvtropp i 1. pelotong, også med Minol som løytnant. Det jeg liker best med å gå i Dræggens er nok fellesskapet og vennskapet som blir skapt. Det er ikke tilfeldig at Dræggens er byens beste korps, etter alt det kjekke vi dræggegutter finner på. Når jeg ikke går i Buekorps, spiller jeg enten håndball eller fotball. Mye av tiden går til å trene eller bare spille fotball med kompiser på banen. Jeg går i 9. klasse på Gimle skole, der trives jeg veldig godt. Målene mine som dræggegutt vil nok være å gjøre korpset til byens største korps. Jeg vil gjerne bidra med skolevervinger og andre aktiviteter som gjør korpset større. Jeg vil gjerne at fremtidens dræggegutter skal få oppleve den samme gleden og lærdommen av å gå i buekorps som jeg og de andre i Dræggens buekorps får oppleve. Jeg ser frem til en uforglemmelig, gøy og spennende sesong med mindre virus og restriksjoner.

Terkel Hægland

Terkel Hægland

Tropp i 3.pelotong

Korpsreferent

Tlf.: 993 69 347

terkelhh07@gmail.com

Facebook

Hei, jeg heter Terkel Hægland og er 14 år gammel. Jeg går på 9 trinn på Rådalslien skole. Sesongen 2022 har jeg blitt valgt til tropp i 2. pelotong, under Juan Sebastian Govertsen. Sesongen 2022 blir min 6. sesong i Dræggens. Forrige sesong var jeg tropp i 4. pelotong under juan Sebastian Govertsen. På fritiden min utenom Dreggens pleier jeg å bruke på å være med venner og trene. Jeg gleder meg masse til den kommende sesongen fordi at da er det buekorpsenes dag. Vi sees senere i sesongen!

Valentin Stamnesfet Goldin

Valentin Stamnesfet Goldin

1/2

Skribent i Bladet

Tlf.: 941 94 173

Facebook

Krishaan Anatnanthana

Krishaan Anatnanthana

1/4

Korpsfotograf

Tlf.: 987 62 578

Facebook

Mathias Jørgensen

Mathias Jørgensen

1. Slager

Tlf.: 951 04 256

Facebook

Emil Dahlberg Kjeilen

Emil Dahlberg Kjeilen

Musikktropp

Materialforvalter

Tlf.: 406 48 568

Facebook