Terminlisten sesongen 2022

Velkommen til sesongen 2022 til alle Dræggegutter, foreldre, gamlekarer og andre Dræggeinteresserte. VI GLEDER oss til nok en sesong med dere!

 

  •  Vi er optimistiske, og håper på å få gjennomført hele sesongen i år. Skulle det skje at vi ikke får gjennomført noen av dagene og aktivitene, vil dere bli informert av respektive løytnanter, på vår facebook siden og sms. 
  •  

SØNDAG 27.FEBRUAR – SISTE UNIFORMSUTLEVERING FØR SESONGEN

Utlevering av uniformer kl. 12.00– 15.00 i Dræggehuset. Har du ikke har hentet uniform tidligere, og har ikke mulighet denne dagen? Ta kontakt med Chef, Minol Pitiyage på 984 55 058, eller minol@dreggens.no for å avtale ny utlevering før sesongstart.

 

LØRDAG 12.MARS – 1.EKSERSISDAG – PØLSEFEST

Det vil bli utlevering av uniformer i Dræggehuset fra kl. 13.00 – 15.00.

Oppstilling for hele korpset kl. 15.45 ved Mariakirken. Vi marsjerer bort til Bergenhus festning, hvor det blir opprop av underoffiserer, innskriving i pelotongsbøkene og litt øving i eksersis. Deretter går vi opp til Schøtstuene, hvor det blir servert pølser og brus til alle guttene for å feire at sesongen er i gang. Vi regner med å slutte av ved Mariakirken kl. 19.00.

 

LØRDAG 19. MARS – 2.EKSERSISDAG

Oppmøte for drilltroppen kl. 14.30.

Oppstilling kl. 15.45 for hele korpset ved Mariakirken. Vi marsjerer bort til Bergenhus festning for opplesning av Dræggens lover. Deretter blir det øving av bataljonseksersis. Vi regner med å slutte av ved Mariakirken kl. 18.00.

 

LØRDAG 26. MARS – 3.EKSERSISDAG

Oppmøte for drilltroppen kl. 14.30.

Oppstilling kl. 15.45 for hele korpset ved Mariakirken. Vi marsjerer bort til Bergenhus festning for øving av bataljonseksersis. Det vil bli en overraskelse til de aktive på Bergenhus festning. Vi regner med å slutte av ved Mariakirken kl. 18.00.

 

LØRDAG 2. APRIL – MAKTDEMONSTRASJON MED NORDNÆS- OG NYGAARDS BATALJONER

Oppmøte for tamburer kl. 11:30.

Oppstilling kl. 13.30 for hele korpset ved Mariakirken (merk tidspunkt) i FULL GALLA! Vi møter Nordnæs og Nygaards Bataljoner på Torgalmenningen kl. 14.00. Deretter marsjerer vi vår årlige runde under Smørsbroen, etterfulgt av felles parademarsj på Torgallmenningen. Etter dette blir det bespisning. Vi regner med å slutte av ved Mariakirken ca. 18.00.

 

TIRSDAG 5.APRIL – IDRETTSDAG PÅ SKANSEMYREN

Oppmøte for hele korpset på Skansemyren kl. 17.00. Her stiller alle opp i passende klær for å teste seg i «60meter», lengde- og høydehopp. De med best resultat, vil representere Dræggens under konkurransen i Nordnæsdalen. Vi regner med å slutte av ca. kl.19.30.

 

LØRDAG 9. APRIL – 4. EKSERSISDAG GOKART

Oppstilling kl. 10:00 for hele korpset ved Mariakirken. Vi marsjerer bort til Bergenhus festning for øving av bataljonseksersis. Der vil det bli servert lunsj for guttene.

Kl. 13:00, utenfor Bergenhus Festning tar vi bussen bort til Sartor hvor det er duket for gokart. Alle må derfor huske byttetøy. Etter vi har kjørt vil det bli servert pizza til alle.

Etter vi har spist tar bussen til fra Sartor til Sukkerhusbryggen. Vi marsjerer derfra tilbake igjen til Mariakirken for avslutning. Vi regner med å være ferdig kl. 19:00

 

TIRSDAG 12.APRIL OG ONSDAG 13.APRIL – ÅPENT DRÆGGEHUS

I påsken holder vi åpent Dræggehus! Et fint fritidstilbud for dere som er hjemme i påsken. Her vil det bli forskjellige aktiviteter.

Tirsdag: 13.00– 18.00

Onsdag: 13.00– 18.00

 

LØRDAG 16. APRIL – PÅSKEFERIE

 

ONSDAG 20. APRIL – IDRETTSDAG PÅ SKANSEMYREN

Oppmøte for hele korpset på Skansemyren kl. 17.00. Her stiller alle opp i passende klær for å teste seg i «60meter», lengde- og høydehopp. De med best resultat, vil representere Dræggens under konkurransen i Nordnæsdalen. Vi regner med å slutte av ca. kl.19.30.

LØRDAG 23. APRIL – 5. EKSERSISDAG

Oppmøte for drilltroppen kl. 14.30.

 Oppstilling kl. 15.45 for hele korpset ved Mariakirken. Vi marsjerer bort til Bergenhus festning for øving av bataljonseksersis. Vi regner med å slutte av ved Mariakirken kl. 18.00.

 

LØRDAG 30. APRIL – 6. EKSERSISDAG – GRIEGBUEN/KINODAG

Oppmøte kl. 12.30 for drilltroppen.

Oppstilling kl. 13.30 for hele korpset ved Mariakirken (merk tidspunkt). Vi marsjerer bort til Bergenhus festning for øving av bataljonseksersis samt konkurranse om «Griegbuen». Deretter marsjerer vi bort til kinoen hvor vi vil se en film. Vi regner med å slutte av ved Mariakirken kl. 18.00.

 

TIRSDAG 3. MAI – NORDNÆS BATAILLON 164 ÅR

Drilltroppen stiller opp i FULL GALLA ved Tollboden kl. 17.15 for å gratulere Nordnæs Bataillon med sin 164 stiftelsesdag. Her kan alle som ønsker, av foreldre, gamlekarer og aktive Dræggegutter, komme å se på vår fantastiske drilltropp.

 

  • LØRDAG 7. MAI – FELLESUTMARSJ TIL BELLEVUE

Kl. 10.00: Slagere møter PRESIS for slagertrening.

Kl. 12.00: Oppstilling for hele korpset ved Mariakirken, FULL GALLA! Vi marsjerer så bort til Festplassen hvor vi møter Nordnæs og Nygaards Bataljoner

Kl. 12.30: Vi møter Nordnæs og Nygaards bataljoner på Festplassen. Her blir det en liten drikkepause, før vi marsjerer samlet bort til Korskirkesvingene, hvor det holdes slagerkonkurranse. Deretter blir det lunsj i Fjellveien. Vi møter SUK v/ Kalfarlien, og tar vår årlige rute mot Møhlenpris.

Kl. 16.00: Innmarsj på Møhlenpris. Her blir det oppvisninger av bataljonseksersis, defileringer og parader.

Kl. 18:15: Avslutning i Zetlitz gate.

 

  • FREDAG 13. MAI – STIFTELSESDAG – DRÆGGENS BUEKORPS 166 ÅR

Kl. 07.50: Rådet møter i FULL GALLA for flaggheising, frokost og forberedelser.

Kl. 14.00: Hele buekorpset stiller opp PRESIS ved Mariakirken i FULL GALLA! Kranselegging av Stiftertavlen og «Dræggegutten».

Kl. 14.45: Innmarsj på Bergenhus Festning. Inspeksjon av Kommandanten på Bergenhus Festning og oppvisning av Drilltroppen.

Kl. 15.30: Bespisning av pølser, brus og is i Vikinghallen. Det blir også underholdning, og tale fra 10-års-Chefen.

Kl. 16.30: Oppstilling utenfor Vikinghallen. Deretter blir det en tur i strøket med SUK og gamlekarene.

 Kl. 17.30: Innmarsj på Bergenhus Festning. Gratulasjoner fra Dræggeguttenes forening, Venner av Dræggens Buekorps, Nordnæs Bataillon og Nygaards Bataljon.

Kl. 18.45: Fellesparade på «gresset» ved Mariakirken.

 Kl. 19.00: Avslutning ved Mariakirken.

 

MANDAG 16. MAI – BRANN STADION

Mer info kommer. Følg med på Facebook siden vår, SMS eller www.dreggens.no

 

  • TIRSDAG 17. MAI – GRUNNLOVSDAGEN

Kl. 05.00: Rådet, tamburer, og ivrige jægere møter i kroken, FULL GALLA! Bekransing med taler på gravene, Møllendal kirkegård. Deretter blir det frokost for alle som deltar.

Kl. 09.00: Hele korpset møter i FULL GALLA ved Mariakirken. Deretter marsjerer vi til Christi Krybbe skole og videre til Festplassen for deltagelse i flaggtoget.

Vi regner med å avslutte ved Mariakirken kl. 12.00.

 

LØRDAG 21. MAI- 7. EKSERSISDAG

Hele korpset møter kl. 14.45 ved Mariakirken. Vi marsjerer ned på Bergenhus festning hvor det vil bli avholdt stafett, tautrekking og trekant løp. Husk å ta med idrettstøy for dagen. Vi regner med å være ferdig kl. 18.30.

 

 

  • SØNDAG 22. MAI – FELLESUTMARSJ TIL NORDNÆSDALEN

Oppstilling på bunnen av Nordnæsdalen kl. 09.00 i FULL GALLA! Husk idrettstøy, matpakke og godt humør. Familien er velkommen til en flott familiedag! Deretter blir det konkurranse mellom korpsene i friidrett, fotball, terrengløp og tautrekking. Det blir også mye annet gøy for dere gutter.

Det blir premieutdeling på Tollboden ca. 19.15.

 Vi regner med å avslutte kl. 20.00 på Tollboden.

 

  • LØRDAG 28. MAI – BUEKORPSENES DAG

Kl. 09:15 Rådet og slagere møter opp i FULL GALLA ved Mariakirken. De tar turen bort til festplassen og ser på de innledende rundene.

Kl. 13.45: Hele buekorpset stiller opp PRESIS ved Mariakirken i FULL GALLA! Vi marsjerer bort til Bergenhus festning hvor vi møter på alle byens buekorps og gamlekarer.

Kl. 15.00: Avmarsj fra Bergenhus festning. Det blir en runde rundt i strøket med alle buekorps marsjerende på rekke og rad.

Kl. 15.50: Vi ankommer Festplassen. Her ser vi finalen for de ulike konkurransene som blir avholdt mellom korpsene. Det blir mat og en spesiell overraskelse til alle de aktive.

Kl. 18:20: Utmarsj fra Festplassen og slutt på Buekorpsenes dag 2022

Kl. 18:45: Avslutning ved Mariakirken

 

FREDAG 3. JUNI – MANDAG 6. JUNI

Mer info kommer. Følg med på Facebook-siden vår, SMS eller www.dreggens.no

 

LØRDAG 11. JUNI – 8. EKSERSISDAG

Oppstilling kl. 14.30 ved Mariakirken (merk tidspunkt). Vi marsjerer bort på Bergenhus Festning. Det blir avholdt nybegynner- og Fjeldets pokal-konkurranse.

Vi regner med å avslutte ved Mariakirken kl. 18.00.

Drilltroppen stiller opp i FULL GALLA på Møhlenpris kl.17.30 for å gratulere Nygaards Bataljon med sin 165 stiftelsesdag.

 

  • SØNDAG 12. JUNI – LANDTURSDAG TIL MUNKEBOTN

Kl. 07.00: (merk tidspunkt) FULL GALLA! Ta med klær, mat og drikke for en hel dag sammen med korpset og familien. Det vil bli fotballkamper og terrengløp, samt slagerkonkurranser + mye mer!

Kl. 12.00: På «Haugen», utdeling av «hederlig ros og omtale», Vaabenorden og deretter Chefsvalg for sesongen 2022.

 Kl. 18.00: Ankommer vi Sukkerhusbryggen og marsjerer til Mariakirken. Her blir det utdeling av pokaler og kunngjøring av Chefen 2023.

kl. 20.00: Avslutning