Terminlisten sesongen 2024

Velkommen til sesongen 2024 til alle Dræggegutter, foreldre, gamlekarer og andre Dræggeinteresserte. VI GLEDER oss til nok en sesong med dere!

 

  •  Vi er optimistiske, og håper på å få gjennomført hele sesongen i år. Skulle det skje at vi ikke får gjennomført noen av dagene og aktivitene, vil dere bli informert av respektive løytnanter, på vår facebook siden og sms. 

 

SØNDAG 4. MARS – SISTE UNIFORMSUTLEVERING FØR SESONGEN

Utlevering av uniformer kl. 12.00– 15.00 i Dræggehuset. Har du ikke har hentet uniform tidligere, og har ikke mulighet denne dagen? Ta kontakt med Chef, Alexander Frantzen Erdal på tlf. 980 45 620 for å avtale ny utlevering før sesongstart.


 

LØRDAG 09. MARS – 1.EKSERSISDAG – PØLSEFEST

Det vil bli utlevering av uniformer i Dræggehuset fra kl. 13.00 – 15.00.

Oppstilling for hele korpset kl. 15.45 ved Mariakirken. Vi marsjerer bort til Bergenhus festning, hvor det blir opprop av underoffiserer, innskriving i pelotongsbøkene og litt øving i eksersis. Deretter går vi opp til Schøtstuene hvor det blir servert pølser og brus til alle guttene for å feire at sesongen er i gang. Vi regner med å slutte av ved Mariakirken kl. 19.00.

 

LØRDAG 16. MARS – 2.EKSERSISDAG

Oppmøte for drilltroppen kl. 14.30.

Oppstilling kl. 15.45 for hele korpset ved Mariakirken. Vi marsjerer bort til Bergenhus festning, hvor det blir opplesning av utvalgte paragrafer i Dræggeloven. Deretter blir det øving av bataljonseksersis. Vi regner med å slutte av ved Mariakirken kl. 18.00.


 

LØRDAG 23. MARS – PÅSKEFERIE


 

TIRSDAG 26. MARS OG ONSDAG 27. MARS – ÅPENT DRÆGGEHUS

I påsken holder vi åpent Dræggehus! Et fint fritidstilbud for dere som er hjemme i påsken. Her vil det bli forskjellige aktiviteter.

Tirsdag: 15.00– 20.00

Onsdag: 15.00– 20.00


 

LØRDAG 30. MARS – PÅSKEFERIE 


 

LØRDAG 06. APRIL – MAKTDEMONSTRASJON MED NORDNÆS- OG NYGAARDS BATALJONER

Oppmøte for tamburer kl. 11:30.

Oppstilling kl. 13.30 for hele korpset ved Mariakirken (merk tidspunkt) Vi møter Nordnæs og Nygaards Bataljoner på Torgalmenningen kl. 14.00. Deretter marsjerer vi vår årlige runde under Smørsbroen, etterfulgt av felles parademarsj på Torgallmenningen. Etter dette blir det bespisning. Vi regner med å slutte av ved Mariakirken ca. 18.00.

 

TIRSDAG 09. APRIL – IDRETTSDAG PÅ SKANSEMYREN

Oppmøte for hele korpset på Skansemyren kl. 17.00. Her stiller alle opp i passende klær for å teste seg i «60-meter», lengde- og høydehopp. De med best resultat, vil representere Dræggens under konkurransen i Nordnæsdalen. Vi regner med å slutte av ca. kl. 19:30.

 

LØRDAG 13. APRIL – 3. EKSERSISDAG

Oppmøte for drilltroppen kl. 14.30.

Oppstilling kl. 15.45 for hele korpset ved Mariakirken. Vi marsjerer bort til Bergenhus festning for øving av bataljonseksersis, før vi tar en runde rundt i strøket. Vi regner med å slutte av ved Mariakirken kl. 18.00.

 

TIRSDAG 16. APRIL – IDRETTSDAG PÅ SKANSEMYREN

Oppmøte for hele korpset på Skansemyren kl. 17.00. Her stiller alle opp i passende klær for å teste seg i «60-meter», lengde- og høydehopp. De med best resultat, vil representere Dræggens under konkurransen i Nordnæsdalen. Vi regner med å slutte av ca. kl. 19:30.

 

LØRDAG 20. APRIL – 4. EKSERSISDAG – GRIEGBUEN/KINODAG

Oppmøte kl. 12.30 for drilltroppen.

Oppstilling kl. 13.30 for hele korpset ved Mariakirken (merk tidspunkt). Vi marsjerer bort til Bergenhus festning for øving av bataljonseksersis samt konkurranse om «Griegbuen». Deretter marsjerer vi bort til kinoen hvor vi vil se en film. Vi regner med å slutte av ved Mariakirken kl. 19.00.

OBS! Drilltroppen stiller opp i FULL GALLA på Møhlenpris kl.17.30 for å gratulere Nygaards Bataljon med sin 167. stiftelsesdag.

 

SØNDAG 21. APRIL – BATALJE!

Oppmøte kl. 10 for hele korpset ved Mariakirken (merk tidspunkt).

Ta med mat, drikke og klær for en hel dag. Vi marsjerer opp til Munkebotn hvor det vil bli avholdt bueskyting og batalje. Vi regner med å slutte av ved Mariakirken ca. kl. 16.

 

OBS! Merk at bataljen er avhengig av fint vær, og at datoen kan bli flyttet eller avlyst.

 

LØRDAG 27. APRIL – FELLESUTMARSJ TIL BELLEVUE

Kl. 10.00: Slagere møter PRESIS for slagertrening.

Kl. 11.30: Oppstilling for hele korpset ved Mariakirken, FULL GALLA! Vi marsjerer så bort til Festplassen hvor vi møter Nordnæs og Nygaards Bataljoner

Kl. 12.00: Vi møter Nordnæs og Nygaards bataljoner på Festplassen. Her blir det en liten drikkepause, før vi marsjerer samlet bort til Korskirkesvingene, hvor det holdes slagerkonkurranse. Deretter blir det lunsj i Fjellveien. Vi møter musikk-korps på Kalfarlien, og tar vår årlige rute mot Møhlenpris.

Kl. 15.30: Innmarsj på Møhlenpris. Her blir det oppvisninger av bataljonseksersis, defileringer og parader.

Kl. 17:45: Avslutning i Zetlitz gate.

 

FREDAG 3. MAI – NORDNÆS BATAILLON 166 ÅR

Drilltroppen stiller opp i FULL GALLA ved Tollboden kl. 17.15 for å gratulere Nordnæs Bataillon med sin 166 stiftelsesdag. Her kan alle som ønsker, av foreldre, gamlekarer og aktive Dræggegutter, komme å se på vår fantastiske drilltropp.


 

LØRDAG 04. MAI – 5. EKSERSISDAG

Oppmøte for drilltroppen kl. 14.30.

Oppstilling kl. 15.45 for hele korpset ved Mariakirken. Vi marsjerer bort til Bergenhus festning for øving av bataljonseksersis, før vi tar en runde rundt i strøket. Dette blir en generalprøve før 13. mai, da skal vi vise frem bataljonseksersisen til kommandanten! Vi regner med å slutte av ved Mariakirken kl. 18.00.


 

LØRDAG 11. MAI – Eksersis utgår grunnet langhelg.


 

MANDAG 13. MAI – STIFTELSESDAG – DRÆGGENS BUEKORPS 168 ÅR

Kl. 07.50: Rådet møter i FULL GALLA for flaggheising, frokost og forberedelser.

Kl. 14.00: Hele buekorpset stiller opp PRESIS ved Mariakirken i FULL GALLA! Kranselegging av Stiftertavlen og «Dræggegutten».

Kl. 14.45: Innmarsj på Bergenhus Festning. Inspeksjon av Kommandanten på Bergenhus Festning og oppvisning av Bataljonseksersisen.

Kl. 15.30: Bespisning av pølser, brus og is i Vikinghallen. Det blir også underholdning, og tale fra 10-års-Chefen.

Kl. 16.30: Oppstilling utenfor Vikinghallen. Deretter blir det en tur i strøket med gamlekarene.

Kl. 17.30: Innmarsj på Bergenhus Festning. Gratulasjoner fra Dræggeguttenes forening, Venner av Dræggens Buekorps, Nordnæs Bataillon og Nygaards Bataljon.

Kl. 18.45: Fellesparade på «gresset» ved Mariakirken.

Kl. 19.00: Avslutning ved Mariakirken.


 

TORSDAG 16. MAI – BRANN STADION

Slagerne våre representerer Dræggens på “Stadda”! Mer info kommer. Følg med på Facebook siden vår, SMS eller www.dreggens.no


 

FREDAG 17. MAI – GRUNNLOVSDAGEN

Kl. 05.00: Rådet, tamburer, og ivrige jægre møter i kroken, FULL GALLA! Bekransing med taler på gravene, Møllendal kirkegård. Deretter blir det frokost for alle som deltar.

Kl. 09.00: Hele korpset møter i FULL GALLA ved Mariakirken. Deretter marsjerer vi til Christi Krybbe skole og videre til Festplassen for deltagelse i flaggtoget.

Vi regner med å avslutte ved Mariakirken kl. 12.00.


 

LØRDAG 18. MAI – Eksersis utgår av ulike årsaker. 


 

LØRDAG 25. MAI – Eksersis utgår grunnet fellesutmarsj til Nordnæsdalen


 

SØNDAG 26. MAI – FELLESUTMARSJ TIL NORDNÆSDALEN

Oppstilling på bunnen av Nordnæsdalen kl. 09.00 i FULL GALLA! Husk idrettstøy, matpakke og godt humør. Familien er velkommen til en flott familiedag! Deretter blir det konkurranse mellom korpsene i friidrett, fotball, terrengløp og tautrekking. Det blir også mye annet gøy for dere gutter. 

Det blir premieutdeling på Fredriksberg fort ca. 18.30. Vi regner med å slutte av nedenfor fortet ca. kl. 19:00.

 

LØRDAG 01. JUNI – 6. EKSERSISDAG – GOKART

Oppmøte for drilltroppen 14:30.

Hele korpset møter kl. 12.00 ved Mariakirken. Vi marsjerer ned på Bergenhus festning hvor det vil bli avholdt bueskyting. Kl. 13.30 tar korpset buss fra Thon Hotel Orion til Bergen Gokartsenter på Sotra (husk å ta med skiftetøy!). Det vil bli servert pizza underveis til alle dræggegutter. Når vi er ferdig på Gokartsenteret, kjører bussen oss til Sukkerhusbryggen. Vi marsjerer derfra gjennom by’n for avslutning i Dræggens. Vi regner med å slutte av ca. kl. 19:30.

 

LØRDAG 08. JUNI – 7. EKSERSISDAG

Hele korpset møter kl. 14.45 ved Mariakirken. Vi marsjerer ned på Bergenhus festning hvor det vil bli avholdt stafett, tautrekking og trekantløp. Husk å ta med idrettstøy for dagen. Vi regner med å være ferdig kl. 18.30.


 

LØRDAG 15. JUNI – 8. EKSERSISDAG

Oppstilling kl. 14.30 ved Mariakirken (merk tidspunkt). Vi marsjerer bort på Bergenhus Festning. Det blir avholdt konkurranser i Nybegynnerpokalen og Fjeldets pokal.

Vi regner med å avslutte ved Mariakirken kl. 18.00.


 

SØNDAG 16. JUNI – LANDTURSDAG TIL MUNKEBOTN

Kl. 07.00: (merk tidspunkt) FULL GALLA! Ta med klær, mat (gjerne pannekaker!) og drikke for en hel dag sammen med korpset og familien. Det vil bli fotballkamper og terrengløp, samt slagerkonkurranser + mye mer!

Kl. 12.00: På «Haugen», utdeling av «hederlig ros og omtale», Vaabenorden og deretter Chefsvalg.

Kl. 18.00: Ankommer vi Sukkerhusbryggen og marsjerer til Mariakirken. Her blir det utdeling av pokaler og kunngjøring av Chefen 2025.

Kl. 20.00: Avslutning. Takk for i år!