Stafettpokalen

Stafettpokalen

§1

Pokalen er en vandrepokal og tildeles beste pelotong i stafett.

Pokalen deles ut ved avslutningen i Dræggen på landturen og tildeles pelotongens løytnant.

 

§2

Konkurransen foregår på Bergenhus en eksersisdag i slutten av sesongen. Løypen starter så langt nede mot Rosenkrantztårnet som mulig, følger trekanten rundt mot solens retning, og avsluttes der løypen starter.

 

§3

Jægere, tropper, halvtropper, tamburer og 1. slager kan delta på sine respektive pelotongers lag. Hvert stafettlag skal bestå av 10 deltakere.

 

§4

Stafettpinnen er en sammenrullet hue, holdt sammen med tau eller hyssing. Den skal overleveres til de enkelte stafettdeltakerne innenfor et vekslingsfelt på i underkant av fem meter.

 

§5

Alle lagene starter samtidig, og vinner er det lag som kommer først til mål. Deltakerne har lov til å benytte treningstøy.

 

§6

Konkurransens dommer er chefen. Fanebærer, adjutant og de 3 faneoffiserene, samt et par gamlekarer eller andre utenforstående, fungerer som vekslingsdommere og derved påser at vekslingene foregår innenfor de oppmålte vekslingsfeltene. Aller dommerne skal også påse at konkurransen foregår på en rettferdig måte.

 

§7

Plasseringen av vekslingsfeltene er opp til hvert års chef, men ved å følge den vedlagte løypefortegnelsen, vil etappene bli omtrent like lange.